Лична страница на Иглика Георгиева

Да се помолим за Хаити

След силното земетресение в Хаити темата е много разисквана по медиите, но сякаш това не е достатъчно. Ние, вярващите, трябва да се обединим и да се молим заедно за пострадалите – тези злочести хора, които са имали толкова малко, но са изгубили и него. 

Знаем, че животът не се състои в притежанието на къщи, предмети, нито дори в изобилието на храна и вода, но ние имаме всичко това. Имаме и още толкова много други неща, които не оценяваме! Аз нямам предвид притежанието на много пари, имоти или други материални ценности, а само най-необходимото за живота ни – като облекло, вода, храна и покрив над главата. За това ви призовавам днес, когато се молите на Господ, да не искате нещо за себе си или за близките си.

Един ден можем да се лишим от молитвата, посветена пряко или косвено на нас или близките ни и нека заедно да се помолим за тези нещастни хора, които от глад се избиват всеки ден, тънат в мизерия, спят на открито и жалят за загиналите си роднини. Аз изгубих един близък и знам как боли, но представяте ли си да изгубите всичките си близки, познати и всичко, което имате? Господ да ги закриля и да им дава мир, защото и те са хора като нас. Това зeметресение можеше да се случи в България. Можеше ти да си един пострадалите. Молете се, братя и сестри, защото ние сме само хора. Животът ни, здравето ни и всичко останало, което имаме, е в ръцете на Господ.

Онази вечер не догледах предаването за децата на Хаити, защото не можах да издържа. Предпочитам да се помоля или да пратя, колкото имам възможност SMS-а, но да гледам как хората са превръщат в животни, борещи се за храна и вода, нещо, което ние имаме и ползваме дори безразборно понякога – това е повече от жестоко.


Нека заедно да се помолим: Господи, Боже мой, благодаря ти за всичко, което си ми дал! Благодаря Ти за правото и привилегията да ползвам всeки ден вода, храна и за всички останали блага! Благодаря Ти, Боже, че се грижиш за мен и моите близки! Но моля Те, Татко, да дариш със същите блага и хората по целия свят, и най-вече нуждаещите се в Хаити! Дай им мир в душите и им помогни да превъзмогнат загубите! Дай им спокойствие и надежда за по-добро начало и по-добър живот! Нека тази загуба да бъде начало на нов живот. Спаси, Господи, малките дечица от Хаити, които са загубили родителите си, защото сега те са сирачета! Ти си обещал в Словото Си: „Остави сирачетата си; Аз ще ги запазя живи; И вдовиците ти нека уповават на Мене.” (Еремия 49:11). И си ни призовал: „Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца, ето що е: да пригледва човек сирачетата и вдовиците в неволята им, и да пази себе си неопетнен от света.” (Яков 1:27).

Опази тези злочести хора, Господи, от второ земетресение, което предвещаха учени! Ние знаем, че Ти Си велик и много милостив, Татко, и нека само Твоята воля да бъде за Хаити! Изцели, освободи и опази от всяко зло  пострадалите от земетресението, Господи! Отвори чрез това бедствие духовните им уши и нека Те познаят в скърбите си! Боже на всяка утеха, дай им вяра и надежда за по-добро бъдеще! Нека Твоят мир да изпълни сърцатата им! Нека Твоето царство да дойде в Хаити, така както е на Небето! Нека Твоята съвършена воля да пребъде за всеки хаитянин! Мир нека да се умножава в Хаити, в името на Исус! Амин.


Лична страница на Иглика Георгиева