Лична страница на Иглика Георгиева

Мили братя и сестри


Искам, много искам да намеря хора, които да ме разберат и да изпитват същото негодувание. Не знам дали някой от вас се е чувствал като мен някога. 

Ако очаквате да прочетете поредното прочувствено писмо за изгубена любов на човек, по-добре не четете по-нататък. Става дума за изгубена любов, но не на човек, а тази на Господ и за моето неразбиране и несъгласие с всичко, което се случва в тази държава. 

Писнало ли ви е да се чувствате различни? Писнало ли ви е да гледате как другите използват измама, а вашата съвест крещи: "Не го прави"? Писнало ли ви е да сте неразбран и отхвърлен, защото сте нормален човек и не искате да сте грешен като другите? Писнало ли ви е да гледате как различния е нападан, хулен, отбягван. Писнало ли ви е вие да сте този различен или вашият син или дъщеря да е този различен? 

На мен ми писна и то много отдавна. Но не се гневете, както правех аз! Не хулете тези хора, както правех аз, за което в този момент моля с цялото си сърце Господ да ми прости. Защото, братя и сестри, това не е начинът. Начинът не е по човешки да се справим с проблемите - било то наши лични, общи или глобални. Господ е с нас, Той вижда всичко - всички тези неправди, измами и лъжи ще бъдат заплатени един ден, няма значение колко е далеч. 

Живейте с вярата, че това ще стане и не се предавайте никога! Не спирайте да се борите, защото направите ли го, предадете ли се, дяволът ще вземе надмощие. Не се предавайте, братя и сестри! Не се предавайте, както направих аз, за което моля Господ да ми прости.

Всеки от нас е на тази земя, за да постигне нещо. Постигайте го, братя и сестри, но не за вас, а в името на Господ! Правете всичко в Негово име и наградата ви няма да закъснее! Винаги, когато имате възможност, говорете на хората около вас за Него! Хвалете Го, свидетелствайте и се молете! Не отбягвайте другите вярващи, както направих аз, за което дълбоко съжалявам и сега моля Господ да ми прости. 

Не мога да кажа, че съм безгрешна, но кой може? Но се обръщам към Него. Не се страхувайте и вие да го направите. Не мислете, че не сте достойни за Него и че Той не ви обича и не желае да е в живота ви, защото кой баща не иска да е в живота на децата си? В този момент някой от вас ще си кажат "моят", но не е така, защото и аз съм изоставено от баща си дете. Не мислете, че баща ви не ви желае. Не е така! Той просто няма смелост да бъде с вас. Не го мразете и му простете! Баща ви ви обича дълбоко в себе си – живейте с тази мисъл! 

Макар да съм едва на 19 години, моят живот не е бил лек до тук. Но знаете ли, радвам се, че не е бил. И не завиждам на хората с лесен живот. Връстниците ми не знаят какво е това работа или болка от липса на пари или родител. Не са минали през всичките дупки, през които съм минала аз. Но знаете ли, не съжалявайте, ако и ви е сте като мен! Господ е милостив и аз вярвам, че Той ще ми върне болката като радост и то удвоено. 

Преди да повярвам, четях какви ли не изследвания как човек страда повече, отколкото да се радва през живота си. Да, така е, ако приемеш това за истина и ако вярваш в това твърдение. Но ако отминеш и си кажеш: "Не е вярно. Животът е хубав", тогава няма да е така. 

Познавам една жена, която преди време много ми помогна в труден за мен момент, един човек, на чиято смелост и вяра се възхищавам. Тази жена е болна от рак и от нея съм научила, че животът е прекалено кратък, за да съжаляваме за миналото си или каквото и да е. 

Мили братя и сестри, не живейте в миналото! Не мразете хората, объркали живота ви! Ако имате нещо, което ви терзае отдавна и не ви дава мира, простете на хората, които имат пръст в тая работа и го забравете! Животът в настоящото е по-хубав от миналото, а ако не е, не стойте в доброто старо минало, а се преборете с молитва. 

„Животът е такъв, какъвто си го направиш” - има доза истина в това. Ако живееш и молитва и любов към Господа – да, животът е прекрасен, но трябва да го видиш. 

Не знам колко от вас съм успяла да докосна с това писмо, но искрено се надявам да съм успяла да ви помогна. 

Живейте с любов към Господа! 

5 Август 2008 г. 

Силистра

 

Лична страница на Иглика Георгиева