Лична страница на Иглика Георгиева

Нека си спомним защо празнуваме

   Знам, че миналата Година написах подобно излияние, но съм толкова възмутена от света около мен. Не знам дали само аз го виждам така, но сякаш духа ми се бунтува всеки път когато някой  ми каже, че вкъщи ще чакат дядо коледа( не мисля, че е нужно да му отдавам честа да му пиша името  е главни букви) или нещо от този род. Но съм най-възмутена от медиите. Погледнах програмата за Коледните празници и какво да видя – филми за дядо коледа, за пирати, за магьосници… Какво е това бе хора? Толкова ли забравихме какви сме , в какво вярваме… Или в нищо не вярваме?

   Света от ден на ден се превръща в нещо, което не мога да понасям и не искам да гледам. Но ми е най-тъжно за малките деца, които ще седнат пред телевизорите и ще гледат за дядо коледа и няма никой да им обясни защо празнуваме и защо 25 декември е празник.

  Призовавам все от вас, без значение дали има деца в къщата ви или не, да седне и да прочете или разкаже или да прожектира пред цялото семейство за Раждането на Исус. Нека всички си спомним защо е толкова велик този ден! Нека си спомним, че нашият Спасител се роди на този ден! Нека си спомним защо сме толкова щастливи и радостни в този ден!

  Няма никакво значение какво ще сложим на масата, нито какво ще облечем, няма значение дали ще успеете да сте със семейството си или с нечие друго или ще сте на работа- бъдете щастливи в сърцето си и благославяйте този ден, защото Исус Христос се роди в този ден!!

  И роди първородния си Син, пови Го и положи Го в ясли, защото нямаше място за тях в гостилницата.

И на същото място имаше овчари, които живееха в полето, и пазеха нощна стража около стадото си. И ангел от Господа застана пред тях, и Господната слава ги осия; и те се уплашиха много. Но ангелът им рече: Не бойте се, защото, ето, благовестявам ви голяма радост, която ще бъде за всичките люде. Защото днес ви се роди в Давидовия град Спасител, Който е Христос Господ. И това ще ви бъде знакът: ще намерите Младенец повит и лежащ в ясли.

И внезапно заедно с ангела се намери множество небесно войнство, което хвалеше Бога, казвайки: Слава на Бога във висините, И на земята мир между човеците, в които е Неговото благоволение.

 Щом ангелите си отидоха от тях на небето, овчарите си рекоха един на друг:  Нека отидем тогава във Витлеем, и нека видим това, що е станало, което Господ ни изяви. И дойдоха бързо и намериха Мария и Иосифа, и Младенецът лежащ в яслите.” (Лука 2:7-16).

 И нека тези редове докоснат сърцето на всеки един от вас, които са забравили истинския смисъл на „Коледа”. Благославяйте този ден с цялото си сърце, защото Исус, Спасителя, Месията се роди на този ден! Амин!


Лична страница на Иглика Георгиева